Tonin Ravikatsaus!

Eerika Koskenvalta ohjasti Ofelian helppoon voittoon Kainuussa.

Ofelia ja Eerika valloitti Kainuun!

29.8. KAJAANI

Sunnuntaina ravattiin Kajaanin komeissa idyllisissä maisemissa. Ennen raveja ravattiin seitsemän lähdön verran ponilähtöjä.

Ponien avauslähdössä helppoon voittoon lipui Pietarsaaren tamma Elin Sahlstenin omistama sekä valmentama Ofelia ohjissa Eerika Koskenvalta 2.21,2/1100m.

Ofelia ravasi kärkipaikalla, mistä veti tasaasen reipasta. Tullaan maalisuoraa, Ofelia johtaa varman tuntuisesti, Eerika pystyy jopa säätämään vauhtia sen mukaan, kun vastustaja lähenee, ravaten kauden toiseen voittoon. Ofelian on kasvattanut Lizzie Brodin.

Ofelia ja Eerika kisasivat vielä lähdössä kuusi uudelleen, mistä lähti 120 metrin takamatkalta.

Ofelia lähti mukavasti matkaan, tehden matkalla pari laukkaa, kolmas on siinä ja siinä, tuomaristo katsoo sen laukaksi ja juoksu hylättiin harmillisesti.

Eerika jatkoi hylkäyksestä huolimatta ajoa, kun ei kuullut kuulutusta takasuoralle. Ofelia kirii loppua tuulispäänä ylittäen maalilinjan vielä viidentenä. Onhan hurjassa vireessä Pietarsaaren poni.

Ofelia sai voitto juoksun jälkeen ylleen komean loimen sekä ruusukkeen.

Ofelia voittoisan juoksun jälkeen varikkoalueella omalla katoksellaan. Vasemmalla Eerika Koskenvalta sekä oikealla Elin Sahlsten.

Eveliina Hietanen ajoi Eragonin ylivoimaiseen voittoon Oulussa perjantaina. Kuva Oulun ravirata.

Eragon Ponyrace voittoon Oulussa!

27.8. OULU

Perjantaina ravattiin Oulun Äimärautiolla, missä ennen raveja oli ohjelmassa B-ponien avoin Ponyrace.

Selvään voittoon lähdössä ravasi Isokyrön Eveliina Hietasen omistama, valmentama ja ajama Eragon 1.44,7a/1620m.

Eragon lähti lujaa matkaan, vallaten kärkipaikan. Siitä Eveliina piti vauhdin reippaana. Takasuoran lopussa Eragon lisäsi vauhtia, mihin muut ei muuta kuin jääneet.

Maalisuoralla Eragon ja Eveliina saa naatiskella miten tahtoo, ravaten kauden kolmanteen voittoon.

Ponin on kasvattanut Isabelle Andersson.

Savonan Into voitti vaiherikkaiden vaiheiden jälkeen Lapuan Huhdannevalla.

Dramatiikkaa Lapuan ravien ponilähdössä!

22.8. LAPUA

Sunnuntaina ravattiin Lapuan Huhdannevalla. Ponilähdössä nähtiin dramatiikkaa, kun maalilinjan ylitti ensimmäisenä Little Dream Big, joka hylättiin juoksun jälkeen. Näin lähdössä voiton vei kotiradan Anna-Sofia Laurilan omistama ja valmentama Savonan Into ohjissa Henna Paavola. Ponin on kasvattanut Jenni ja Veijo Hakala.

Kolmanneksi ponilähdössä tuli Seinäjoen Eerika Koskenvallan omistama, treenaama ja ohjastama Varikon Vanessa 2.52,5/1120m.

Eerika Koskenvalta ohjasti ensimmäistä kertaa Little Darlingia, tuloksena komia voitto.

Eerika Koskenvalta pääsi huippuponin ohjiin Porissa!

20.8. PORI

Porissa ravattiin viime perjantaina. Ennen raveja ravattiin A-ponilähtö. Seinäjoen ohjastaja virtuoosi Eerika Koskenvalta sai kunnia päästä ajamaan Jenny Suomelan kasvattamaa, omistamaa sekä valmentamaa Little Darlingia.

Urallaan 18 kisaa ravannut poni on voittanut jopa 14 kertaa. Porissa tamma ei jättänyt ketään kylmäksi, kun Eerika ajoi heti lähtöön keulille, mistä veti alun "hölkkää", lopussa kiristi vauhtia sen verran kuin tarvitsi.

Little Darlingin voittoajaksi tuli 2.25,2a/1100m.

Tuukka Varis ohjasti Raparperin kauden avausvoittoon Powerparkissa.

Raparperi voittoon Powerparkin kauden päätösraveissa!

13.8. POWERPARK

Perjantaina ravattiin kauden päätösravit Härmän Powerparkissa.

A-ponilähdössä voitto matkasi Seinäjoelle, Janna, Mikail ja Tessa Länsimäen omistamalle Raparperille 2.59,6/1160m.

Tarja Länsimäen valmennettavaa ohjasti Tuukka Varis.

Eerika Koskenvalta teki onnistuneen vierailun Tornioon, kun tuloksena tyyli puhdas voitto Varikon Vanessalla.

Varikon Vanessa jatkoi voittokulkuaan Lapissa!

8.8. TORNIO

Sunnuntaina ravattiin Tornion Laivakankaalla, minne ensimmäistä kertaa osallistui Eerika Koskenvalta.

Eerika osallistui A-ponilähtöön omistamallaan ja valmennettavallaan Varikon Vanessalla.

Eerikan ohjastamana Varikon Vanessa kaasutti heti lähtöön kärkipaikalle, mistä veti tasaisen reipasta, ettei vastustajat pääse helpolla lähelle selkiin.

Maalisuoralla Eerika ja Varikon Vanessa suorastaan leikittelee, saaden jopa hiljennettyä vauhtia ennen maalia, jottei tulisi liian kovaa aikaa.

Varikon Vanessa ravasi siitä huolimatta Torniossa uudet ennätys lukemat 2.49,3/1100m.

Jokimäen Citruuna ja Eerika Koskenvalta voitti ponien Tammer-ajon. Kuva Maisa Hyttinen.

Jokimäen Citruuna Tammer-ajon voittoon!

7.8. TAMPERE

Lauantaina ravattiin Tampereen Teivossa A-ponien Tammer-ajo. Lähdössä nähtiin todella hieno kamppailu lähdön voitosta, sillä maalisuoralle kaarruttaessa tultiin kolmen rinnan. Kärkipaikalla ravasi Aino Salon Never Heard, toisella Eerika Koskenvallan Jokimäen Citruuna sekä kolmannella Elmeri Pussin Smedens Loudness.

100m maaliin, lipuu kärkeen Laihian Sanni Kuusiston omistama ja valmentama Jokimäen Citruuna, ravaten toiseen peräkkäiseen Tammer-ajon voittoon 2.25,1/2160m.

Voitto oli Jokimäen Citruunan kauden kuudes.

Varikon Vanessa voitti Reisjärvellä selvästi. Kuva Tarja Kiviranta.

Varikon Vanessa uran kolmanteen voittoon Reisjärvellä!

28.7. REISJÄRVI

Keskiviikkona ravattiin Reisjärvellä paikallisravit. Ravit avattiin A-ponilähdöllä, missä selvään voittoon ravasi Seinäjoen Eerika Koskenvallan omistama, valmentama sekä ohjastama Varikon Vanessa 2.53,2/1100m.

Voitto oli Varikon Vanessan kauden ensimmäinen. Kolmanneksi lähdössä sijoittui Kauhavan Emmi, Roosa ja Siiri Aution omistama Little Dream Big 2.49,2/1160m. Roosa Autio valmentaa ponia.

Riinan Rusina ja Jani Partanen.

Riinan Rusina hienoon voittoon Teivossa!

27.7. TAMPERE

Tiistaina ravattiin tuttuun tapaan Tampereen Teivossa. Ennen raveja ajettiin A-ponilähtö, missä voittoon ravasi Ilmajoen Jani Partasen omistama, valmentama sekä ohjastama Riinan Rusina 2.23,1/1200m.

Toiseksi lähdössä juoksi Seinäjoen Eerika Koskenvallan omistama, valmentama sekä ohjastama Kaunisrannan Hercules 2.40,5/1100m.

Jokimäen Citruuna ja Eerika Koskenvalta valloittivat Vermon voittamalla kuninkuuskisan avausmatkan.

JOKIMÄEN CITRUUNA NÄYTTI TULISUUTENSA KUNKKAREISSA

 

24-25.7 HELSINKI

Heinäkuun lopulla ravattiin Helsingin Vermossa Ponikuninkuusravit. Ponikuninkuus kokonaiskisassa upeasti toiseksi taisteli Laihian Sanni Kuusiston omistama poni Jokimäen Citruuna.

Avausmatka oli 1620m matka, mihin Eerika Koskenvallan ajama Jokimäen Citruuna lähti matkaan 20 metrin pakilta. Lähtöä uusittiin todella monta kertaa, vasta yhdeksännellä kertaa päästiin vihdoin matkaan. Jokimäen Citruuna ei uusinnoista piitannut, vaan lähti AJA- komennolla heti kirimään paalua kiinni. Siinä ei kauaa mennytkään, kun Eerika ohjasti Jokimäen Citruunan ulkoratojen kautta kärkeen saakka. Siitä Sanni Kuusiston treenaama poni pinkoi joka askeleella eroa muihin. Takasuoran lopussa pitkältä takamatkaa kiri kovaa ennakkosuosikki Thorvald.

Tullaan maalisuoraa, Jokimäen Citruuna johtaa, rinnalle puskee uhmakkaasti Thorvald ja vauhti sen kun kiihtyy. Jokimäen Citruuna kuitenkin vastaa loistavasti ja onnistuu pitämään, jopa ennakkosuosikin ja yhden Suomen parhaista poneista takanaan ja saapuu maaliin näin voittajana. Ponin voittoajaksi tuli upea 2.21,2/1640m. Ohjastaja Eerika Koskenvalta oli juoksun jälkeen yllättynyt.

- ”Tiesin Citruunan olevan todella hyvässä kunnossa, mutta en kuitenkaan odottanut voittoa, sillä vastukset olivat kovat.” ”Tiesin myös, että Citruunalla on paljon vauhtia, en olisi uskonut, että poni pystyy vastaamaan koko maalisuoran avoimentason ponille.”

Toinen osamatka oli 2120m matka ja Jokimäen Citruuna lähti matkaan 20m pakilta. Jokimäen Citruuna sai jälleen suorastaan lentävän lähdön ja oli melkein heti kärkiporukassa mukana. Jokimäen Citruuna juoksi koko matkan kärkiporukoissa. Poni tuli maaliin neljäntenä, mutta edestä hylättiin yksi poni liioista laukoista ja näin Jokimäen Citruuna oli kolmas. Aika oli hyvä 2.21,4/2140m. Kokonaiskisassa Jokimäen Citruuna oli mahtava toinen jääden voittajasta 4,2 sekuntia. Jokimäen Citruuna ei todellakaan hävinnyt huonolle ponille, sillä Thorvald hankki seppeleen jo neljättä kertaa.

- ”Nämä olivat yksiä parhaimpia startteja ponilta” Eerika tuumaa. - ”En odottanut, että Citruuna olisi kokonaiskilpailussa näin korkealla.” - ”Oli mahtavaa, että poni teki näin mahtavat suoritukset juuri ponikunkkareissa, jotka oli kauden päätähtäin.” Poniin ei siis voi olla muuta kuin tyytyväinen. Ensi vuonna ponikuninkuusravit ovat Kaustisella ja Jokimäen Citruuna nähdään toivottavasti siellä taistelemassa kuninkuudesta.

Ponikunkkareissa mukana oli myös Sanni Kuusiston toinen valmennettava poni Nypol. Nyppe lähti mukaan lähinnä Citruunan seuraksi. Myös Nyppe juoksi kuitenkin molempina päivinä kilpaa. Lauantaina Nypol lähti matkaan paalulta ja latasi heti AJA- komennolla keulaan ja lähti pinkomaan kovaa muilta karkuun. Maalisuoralle tultaessa Nypol johti selvästi ja sai tyydyytellä komeaan voittoon uudella ennätystuloksella, joka oli 3.00,9/1120m. Sunnuntaina Nypol lähti matkaan 80m pakilta ja oli maalissa hieno neljäs ajalla 3.01,7/1200m. Myös Nypolin ohjissa oli luottokuski Eerika Koskenvalta.

Eerika Koskenvalta ajaa uudella ajopuvulla. Uusi ajopuku sai lentävän lähdön, kun Eerika ajoi voittoon Jokimäen Citruunalla Teivossa. Kuva Johanna.

Eerika Koskenvalta ajoi Jokimäen Citruunan voittoon Teivossa!

 

4.6. TAMPERE

Perjantaina ravattiin Tampereen Teivossa, missä yleisö pääsi seuraamaan raveja. Ennen raveja ajettiin A-ponien lähtö, missä varmaan voittoon ravasi Laihian Sanni Kuusiston omistama Jokimäen Citruuna 2.21,4/1100m.

Eerika Koskenvallan ajamana Jokimäen Citruuna valtasi lähtöön kärkipaikan, mistä poni ravasi hyvällä tyylillä lisäten lopussa vauhtia.

Maalisuoralla Eerika saa nauttia yleisön kannustuksesta, kun Jokimäen Citruuna ravaa uransa 49 voiton.

Eerikalle voitto oli uran 15.

Kuvassa onnellinen osaomistaja Janna Länsimäki voittokukkasten kera. Oikealla ohjastaja Tuukka Varis. Kuva Tarja Länsimäki.

Länsimäen perheen Raparperi ylivoimaiseen voittoon Mikkelissä!

 

Sunnuntaina ravattiin Mikkelin vauhtiradalla. Ennen raveja ravattiin kaksi ponilähtöä.

A-ponien Young Power lähdössä ylivoimavoittoon ravasi Seinäjoen Janna, Tarja sekä Tessa Länsimäen omistama poni Raparperi 3.10,7/1100m.

Tuukka Varis ajoi Raparperillä keulasta raipasta vauhtia, avaus 500 metriä mentiin 3.05-vauhtia.

Tullaan maalisuoraa, Raparperi ravaa kärjessä ylivoimaisena, ravaten uransa neljänteen voittoon.

Raparperin on kasvattanut Tarja ja Tessa Länsimäki. Onnittelut!

Eerika Koskenvalta.

Eerika Koskenvallan voitokas viikonloppu!

 

Seinäjoen Eerika Koskenvalta ohjasti kuluvana viikonloppuna sataprosenttista työtä, ajamalla valmennattavillaan hienot voitot.

Lauantaina Eerika ajoi Jyväskylän Toto75-raveissa ponilähdössä omistamallaan Varikon Vanessalla, millä tuloksena hieno voitto 2.53,8/1160m. Voitto oli ponille kauden ensimmäinen.

Sunnuntaina ravattiin Kaustisen Nikulassa, missä Eerika ohjasti voittoon omistamansa Kaunisrannan Hercules 156 SH ajalla 2.51,6/1160m.

Eerika ohjastaa uransa parasta kauttaan, tilastoissa tällä hetkellä kymmenen voittoa, 12 kakkosta sekä yhdeksän kolmosta.

Eerikan voittoprosentti on huikeat 19%.

B-ponien toisessa osalähdössä Taja Lepistö ja Fentti uusivat ensimmäisen lähtöyrityksen.

Maalisuoralla Fentti joutuu taipumaan Laura Sipilän ajamalle Armanille, ollen maalissa hyvä kakkonen 1.54,3/2120m.

Eveliina Hietasen Eragon teki toisessa osalähdössä kovan nousun, ollen maalissa hyvä viides 1.45,3/2340m.

Ponikuninkuus toisessa osalähdössä kuudenneksi ravasi Ilona Rekilän ajama Pietarsaaren poni Dynamit III 2.15,9/2320m.

Amanda ljungin ajama Powow Bob oli Ponikuningas toisen osalähdön maalissa kahdeksas 2.39,0/2100m.

Jokimäen Citruunan toisessa osalähdössä nähdään dramatiikkaa, sillä poni ylittää maalilinjan kolmantena. Tuomaristo tutkii ponin juoksua, ja tekee päätöksen, Jokimäen Citruunan juoksu hylätään liioista laukoista.

Ilona Rekilän ajama Ofelia oli toisessa osalähdössä maalissa neljäs 2.27,0/2100m.

Eerika Koskenvalta ajoi Pikkuprinsessa lähdössä omistamallaan ponillaan Varikon Vanessalla.

Ponikunkkarien lähdössä viisi Pikkuprinsessa koitoksessa juoksi Seinäjoen eerika Koskenvaltan omistama ja ajama Varikon Vanessa, ollen maalissa kymmenes 3.02,9/1600m.

Amanda Ljungin ajama Bleckward C.C ravasi keulasta kolmanneksi, kun ulkoa kirii Taja Lepistön Fentti kiri lujaa toiseksi.

Eragon kiri lopussa lujaa.

Ponikunkkarien lähdössä neljä juoksi peräti kolme ponia maakunnastamme.

Seinäjoen Taja Lepistön omistama sekä ohjastama Fentti ravasi hienosti toiseksi 1.56,9/1620m.

Niukasti kolmanneksi juoksi Pedersöden Amanda Ljungin omistama ja ohjastama Bleckward C.C 1.58,4/1600m.

Laihian Eveliina Hietasen omistama ja ohjastama Eragon lähti matkaan pitkältä pakilta, ollen maalissa kahdeksas 1.48,7/1780m.

Laihian Jokimäen Citruuna ravasi Ponikuningas osalähdön voittoon. Ohjissa Eerika Koskenvalta.

Jokimäen Citruuna I-osalähdön helppoon voittoon!

 

Ponikuningas I-osalähdön ylivoimaiseen voittoon ravasi Laihian Sanni Kuusiston omistama sekä treenaama Jokimäen Citruuna ohjissa Eerika Koskenvalta 2.22,7/1600m.

Neljänneksi lähdössä juoksi Ilona Rekilän ajama Dynamit III 2.14,9/1780m. Seitsemäs oli Anni Ala-Korpelan ajama Pirttirannan Carneval 186 SH 2.31,7/1600m. Amanda Ljungin ajama Powow Bob oli maalissa kymmenes 2.38,6/1600m.

Ilona Rekilä ohjasti Ponikuningatar ensimmäisessä osalähdössä Ofelian (3) kuudenneksi.

Tampereen Ponikuninkuusravit parhaillaan käynnissä

 

Parhaillaan ravataan Tampereen Teivossa Ponikuninkuusraveja.

Lähtö yksi oli Ponikuningatar I-osalähtö, missä voittoon ravasi Sipoon Mats Havulehdon omistama sekä treenaama Pomona II 1541 SH ohjissa Oona Halme 2.09,3/1800m. Pietarsaaren Elin Sahlstenin omistama sekä valmentama poni Ofelia juoksi lähdössä kuudenneksi ohjissa Ilona Rekilä 2.27,2/1600m.

Kuvassa Ponikujan Lasse ja Noora Kalliosaari.

Seinäjoen poniravit!

 

19.9.2020.

Seinäjoella ravattiin lauantaina poniravit.

Lähdössä kuusi voittoon ravasi Jalasjärven poni Ponikujan Lasse ohjissa Noora Kalliosaari 3.00,9/1180m.

Ponin omistaa Noora ja Niko Kalliosaari, Noora valmentaa. Marko Nevala on ponin kasvattaja.

Poniravien toisessa lähdössä voitto matkasi Seinäjoelle Noora Rantalan omistamalle ja valmennettavalle Tusens Monaldo M ohjissa Noora 2.27,4/1600m. Minna Yli-Toralan hoitaman ponin on kasvattanut Stuteri Tusen.

Lähdössä neljä voittoon ravasi Ilmajoen Jani Partasen omistamalle ja valmentamalle Riinan Rusinalle ohjissa Jani 2.32,5/1100m. Ponin on kasvattanut Riia Myllymäki.

Riinan Rusina ja Jani Partanen.

Tusens Monaldo M ja Noora Rantala.

Bleckward C.C. ja Amanda Ljung. Kuva Tonin arkisto.

Pedersören Bleckward C.C. voittoon Powerparkissa!

 

5.9.2020.

Lauantaina ravattiin Härmän Powerparkissa, missä B-ponien lähdössä hienoon voittoon ravasi Amanda Ljungin omistama, valmentama sekä ohjastama Bleckward C.C. 1.58,0/2340m.

Ponin on kasvattanut Carin Carlberg.

Eragon ja Eveliina Hietanen. Kuva Tonin arkisto.

Eragon helppoon voittoon Oulun poniraveissa

 

23.8.2020.

Oulussa ravattiin sunnuntaina poniravien merkeissä. Ponilähtöjä oli kaikkiaan yhdeksän lähtöä.

Ravien päätöslähdössä voitto matkasi Laihialle Eveliina Hietasen omistamalle, valmentamalle sekä ohjastamalle Eragonille 1.45,5/2380m. Ponin on kasvattanut Isabelle Andersson.

Eragonilla on ollut huikea kausi, sillä starttia poni on juossut yksitoista, mistä peräti kuusi on päättynyt voittoon.

Poniravien toisessa lähdössä voitto matkasi Seinäjoelle Taja Lepistön omistama, valmentama sekä ohjastama Fentti 1.55,4a/1640m. Ponin on kasvattanut Miia Kuusniemi.

Fentti on kilpaillut kuluvana vuonna 10 kertaa, joista viisi on päättynyt voittoon.